Wednesday, April 18, 2012

sate hut tanjung karang besar gedabak

assalamualaikum readers..:)


minggu lepas, terasa teringin sangat nak menikmati sate.
nak buat sendiri, memang malas lah kan.
lecehh kalau nak buat sikit-sikit ni.


so, bila teringin nak makan sate, kitorang akan terjah sate hut dekat tanjung karang.
sebab sate kat situ besar gedabakkk kot.
 ada jugak yang kecik, tapi tak best lah kan.
tak special. kat tempat lain pun belambak sate kecik-kecik.


 

kitorang order 20 cucuk untuk 5 orang makan.
tanpa order makanan lain.
inilah dinner kami.
tu pun sampai tak larat wehh nak makan.
 aku mampu telan 4 cucuk je.
mak aku lagi lah, secucuk je.
 
 

saiz sate hut versi besar.
secucuk RM1.30.



perlu ke letak ini?
-__-"


sekarang ni aku betul-betul jatuh cinta dengan warna biru..
rasa cantik pulak warna biru ni.



27 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. besar nye saiz sate tu.. patut la 1.30 secucuk... hehe

Tihara said...

duk tg karang ke? kg akak kat sg.sireh nu tp dh lama tk blk..last blk makan sate ni masa tu rege dia 80 sen je secucuk..kalau 1.30 pn akk still nk beli lg sbb sedap dan saiz dia super duper dari sate kajang :)

norhidana said...

aduhla besarnyer dik.... sebatang rm1.30 mmg mahal tp berbaloi ngn saiz nyer... ptt lah mkn skit dh kenyang...

:: Mrs.Eady :: said...

mmg gemok okey!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tanjung karang kat mana anis? kakak saya ada kat sana jugak :)

Cho Zila said...

selalu lalu tak penah singgah... tapi tau orang cerita sedap...

nur anis said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

huhu...memang padan dengan saiz..

nur anis said...

@Tihara

saya tak duduk tanjung karang ka..saya duduk pasir panjang, sekinchan..:)

nur anis said...

@norhidana

hehe..nak ikutkan jimat sebenarnya,..sebab makan sikit je dah kenyang...

nur anis said...

@:: Mrs.Eady ::

gomokkk sangat..:)

nur anis said...

@Nurul Husna Mohd Hassan

dia ada dekat tepi jalan besar..:) dekat pekan tanjung karang..

Kakzakie said...

Puas makan besar macam tu anis..

Hari ini kakak pun berbaju biru exactly same colour dgn yg anis pakai tu...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau saya p rumah kakak boleh la jumpa anis nanti :)

nur anis said...

@Cho Zila

lepas ni boleh la try singgah..:)

nur anis said...

@Kakzakie

memang puas sangat kak..:)

wahh..mesti cantik..:)

nur anis said...

@Nurul Husna Mohd Hassan

eh..awak tanya saya ke yang dekat mana tu? sayang ingat tanya kedai..hehe..saya duduk atas lagi dari tanjung karang..dekat pasir panjang, sekinchan..huhu..tapi tak jauh sangat pun dengan tanjung karang..setengah jam..

wahida said...

aku kalau balik kampung kat sg. besar tu selalu la lalu satay hut ni, mmg ada hajat nak singgah, nnt la, aku akan try jugak satu hari nnt...

mmg ramai ckp sedap..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

hehe. boleh je tau dua2, mana tau tiba2 nak rasa sate hut 2 :).

kalau nak p rumah kak saya, kena lalu jalan kunci air, 2 je saya ingat. hehe.

Cik FaRiZaM said...

besarnye sate dia....nyum nyum..

sy bukan peminat tegar sate, sekali skali sy makan la.itu pon 2 cucuk je.:D

Cik FaRiZaM said...

salam singgah, salam perkenalan, follow ur blog...

:D

MamaEma said...

puas hati makan kalau besar cam ni

PinKy MoMMa said...

akak tak kisah pasal harga kalau rasa itu sedap huhuhu..dah lama tak makan satay dan rasa nak pergi malam ni pulak rasanya dik ;p

warna biru memang manis dengan orang tu hehehe tapi akak dah terjatuh cnta ngan pink..camner ni huhuhu

nur anis said...

@wahida

lepas ni boleh lah singgah..:)

nur anis said...

@Nurul Husna Mohd Hassan

huhu..tak apa..:)

nur anis said...

@Cik FaRiZaM

thanks sudi singgah and follow..:)

nur anis said...

@MamaEma

puas sangat...:)

nur anis said...

@PinKy MoMMa

mahal tapi puas hati tak pe..:)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...