Tuesday, April 17, 2012

rantai berloceng hadiah untuk mereka


mamat dan rantai berlocengnya.
dapat jugak belikan rantai berloceng untuk mamat and momot.
mula-mula pakaikan rantai ni, punyalah kelam kabut budak 2 ekor tu.
melompat sana, melompat sini.
terkejut agaknya ada bunyi loceng.
tapi lama-lama, dah terbiasa dah.


gambar mamat je dapat ambil.
sebab mamat ni good boy.
momot pulak naughty boy.
huh!! degil sangat. tak reti duduk diam.


and, baru pakai satu hari,
momot dah berjaya tanggalkan loceng dia.
kureng hasssaaammm punya momot.
teruji kesabaran.
terpaksa pasang balik locengnya.


bila dah ada loceng ni, senang nak tahu kat mana bebudak ni berada.
dalam bilik ke, kat dapur ke.
almaklumlah bebudak kecik ni bukan reti nak berak dekat luar rumah.
-___-"

11 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

brape rm kamu beli anis?? skg yui psg kat eton yg besar punya.. buh 2 sekali..hihi..snng tau dia kat mana.

norhidana said...

hehehe msti cumel... pandai momot yek...takmo dikesan ngn mudah... itu yg dia tangalkan loceng tuh

IntaNBerliaN said...

mesti comel je bila dorg jln2 bunyi loceng hihii..

Kakzakie said...

mamat ni pandai posinglah ye anis... yg momot tu tak suka sebab tak ada niat nak jadi model kot hahaha.....

MamaEma said...

comel..tapi apakan daya akak jenis yang tak minat kucing

meowwmania said...

anak-anak kite lansung takmo pakai loceng nih..tak sampai ati pulak nak tgk dorang dok tergolek-golek nak bukak jd slalunya mmg tak sukses nak pakaikan dorang huhuu...

Juliet_iRa~" said...

heee sng nak tau diorang kat mn ea..ngeee..

alalaal comelnyaa..:)

Juliet_iRa~" said...

alololo comelnyaa..hee

sng trace diorang kat mn kan..hilang ke apa ke sng cari..ngee

tp sng ke pkaikan?hee

anisalya said...

akak nak jugak. tapi rantai dengan loket la. tak nak la loceng. ngeee...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau kucing yang jenis aktif lagi senang nak carik, loceng asyik bunyi je :)

kalau nak carik kucing kat rumah, dah biasa guna panggilan budak2 bukan kucing :)

PinKy MoMMa said...

hehehe betul tu senang nak kesan..dia dah tido ke belum..tengah mengelinjang ke tidak ;p

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...