Sunday, June 10, 2012

mobil dan esso jadi pilihan

dalam banyak-banyak stesyen minyak, stesyen minyak mana pilihan anda? kalau aku, aku lebih sukakan mobil dan esso. nak ikutkan mobil dengan esso ni sama company je. memang setia je dengan yang ni. siap buat kad kutip points lagi. ^__^


bagi aku, isi minyak dekat mobil dengan esso ni rasa lebih jimat. pernah isi minyak dekat petronas, perghhh..laju je habis. tobat tak nak isi dekat petronas dah. sorry ye petronas. hihi. lagi satu kalau nak lebih jimat, isi minyak pagi-pagi dengan malam-malam. aku akui penjimatannya.


tadi bukak facebook, jumpa gambar tentang minyak ni.



memang terbukti apa yang aku rasa. gambar tu tunjuk kandungan minyak dalam harga yang sama. haruslah aku setia dengan esso dengan mobil je lah. lagi-lagi, dekat mobil sungai besar ni, tak payah susah-susah layan diri. haha.

9 comments:

Myra Jay said...

MJ sebelum ni guna Shell, hubby xbg sbb dok sokong produk luar, ok fine then tukar ke Petronas, serasa cam cepat je minyak abes.

sekarang nak pakai Caltex pulak-sbb Caltex pun produk tempatan kan? :)

IntaNBerliaN said...

ooo petronas plg sikit yer.. br tau.. akak biasa isi petronas la..

zOeY zAu YaH said...

beza tu kan..pttlah klu kuar dgn kwn atau family depa taknak isi myk kat petronas =.="

norhidana said...

akak pun sama dik, akak dr dulu setia ngn esso n mobil, suke sbb minyak akak lbh jimat n blh tambah nilai kad smile....

penah gune petronas mmg cpt gile minyak akak abis... minyak2 lain pun... ngn esso n mobil gk yg best

nuyui a.k.a miss YUI said...

gtu ea? ui slalu guna petronas n sheel aje..harus berubh ni.huhu

Zie Madini said...

zie lak selalu guna shell ^_^ hikss

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya pakai caltex ;) orang cakap petronas minyak banyak angin. mintak maaf ye petronas :)

Miss N @ Nadia said...

yurp.. isi pagi-pagi n malam-malam memang disarankan coz cuaca tak panas, so banyak minyak yang masuk berbanding wap-wap ketika panas.. erkk macam tu kot bunyinya seperti yg diberitahu oleh orang lain. kalau salah silalah tegur

Anonymous said...

Salam, maaf menyibuk.. Rasanya perlu disemak asal usul gambar tersebut sebelum dipost. Saya khuatir ia berunsurkan fitnah: http://kereta.info/ohmedia-the-desperate-pemfitnah-pencuri/

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...