Thursday, June 14, 2012

muzium yang kena bukak kasut memang terbaik.

last day dekat melaka hari tu, luangkan masa pergi beberapa muzium. dalam 3 muzium je tak silap. muzium setem, muzium dunia melayu dunia islam, istana kesultanan melaka. nak masuk ni haruslah semua berbayar. tiket sorang RM2. kanak-kanak pula, sorang RM1.


muzium ni semua kena buka kasut bila nak masuk tau. kenapa aku suka sebab kena buka kasut? jom layan gambar jom.


 bagi si bayi yang baru belajar merangkak macam ni, memang dia suka kalau dapat bebas begini.
meniarap, guling-guling sesuka hati.


 embah (nenek) melayan karenah cucunya.


 hamboi. baring tak ingat dunia.
bila dah penat, macam ni lah gaya nya. 


 sesi santai dan gosip.


bertambah ahli bergosip.

23 comments:

lia said...

klu org xtau tgk gmbr ni, mesti ingt kat umah bley goleng2 he3

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi2..suka la gtu kan..gosip lbh2 ni..haha.

♥ Wina ♥ said...

wah dah macam rumah sendiri ye muzium tu kihkihkihhhh

MizzTina said...

haha..sama la dik..jd tmpt melepak..

izamin said...

wah boleh bergolek2 lgi tu.. hehehe

IntaNBerliaN said...

best betoi muzium gini.. blh siap kita rs cam duk dlm umah lak kan.. hehhe

Anisa Hang Tuah said...

waahh

sempat bergosip!hehehe

Chekgu Azrine said...

Better bkk kasut..bersih je sentiasakan?

nanakimie said...

last p muzium msa sek rendah..heee..oo,kakak anis da kawen ye?xsilap anis 3beradik je kan?huhu...lupa da

Kakzakie said...

Alahai Anis... kakak tengok pun nampak memang santai habis. Dah macam rumah sendiri. Si comel pun selesa betul dia nak bergolek-golek...

izla said...

dah buat macam rumah sendiri dah
best jugak
wat lepaskan penat

pinky said...

sempoinya dik....siap blh guling guling tido baring lagik...huhuhu best giler....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau dah penat, kat mana2 je leh landing :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahahaha.. cam tu sume muzium kena wat law bukak kasut la.. baru si baby leh bebas bergerak.. :)

lieynanilaz said...

betul ke muzium ni...oh jawa yerr..:)

are_lin@yu said...

wahh bez ni..siap boleh terlentang lagi..hehe

Yana Libra said...

ni muzium apa ni?

♥ wawawawa ♥ said...

waahh mmg sonok baby nak berguling-guling..hehe~

wahida said...

amboi, nak melawat muzium ke nak bergosip ni? ekekekek....

norhidana said...

bestnyer blh duduk2 gitu... mude tul embah tu...

lady scooter said...

macam tu best kan? bile dah penat2 jalan, masuk muzium pon leh santai....baru la syiook!!

MamaEma said...

jangan ada yang terlena sudah ler...hehehe

Zie Madini said...

so far lom pernah lg jumpa muzium yg bukak kasut taw. amboiii dorg tu...siap meniarap baring bagai kooo. HAHA

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...