Tuesday, August 7, 2012

hilang motor

hari ni, pagi-pagi dah dikejutkan dengan berita kehilangan motor adik bujang aku. motor tu hilang dekat rumah sewa dia dekat kuala pilah. dia pakai motor yamaha 125. motor tu memang antara motor yang selalu kena aim dengan pencuri. sebab tu selalu abah pesan, jaga motor elok-elok. kunci semua. mangga siap.


tapi dah memang dah tak ada rezeki. mesti pencurik tu dah lama dah aim motor tu. memang tak ada harapan lah nak dapat balik motor tu. kompem dah dibarai habis. tak dapat la dia nak beraya dengan motor dia tu. baru je siap dia cat baru. tukar sport rim baru.

27 comments:

MizzTina said...

xpela, bkn rezeki.. sabar..

ros_reeza said...

alahai.. nak raya ni..memang banyk kes kehilangan kan.. opismate Ros hilang kereta area wangsamaju :(

Cik Saila said...

pelik la org suka curik kenderaan ni..senang hati ke bt mcm tu eh..huhu..en gaban siap bawak masuk rmh motor dia sbb takut kena curik..

eLL said...

alahai siannya adik... lagi berapa minggu nak raya...

Saya Disini said...

looo siannya..

Lya Colours said...

2 tahun lepas, adik bujang saya hilang motor gak. motor lc. parking kat rumah je pon. tapi kalau dah nama wujud manusia jahat, x kenal erti dosa. apa dia heran kan

Wanieys said...

la kesianyer...dh la dekat nak raya ni

norhidana said...

alahai... dugaan ramadhan dik, biasalah pencuri2 time nih nk cari duit kan...

aritu laki akak mule2 helmet kene curi, bwk kete kancil bateri lak kene curi, dhla baru 2minggu tukar... sedih tul...

:: Mrs.Eady :: said...

allah..kesian nyer..

pinky said...

kesiannya....bulan2 posa pun ada yg jahatkan...sabar jelah...

lieyalatif said...

kes curi motor mmg berleluasa skrang...harap bersabar atas dugaan....

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..ciannya.

MamaEma said...

selalu kecurian kerap berlaku time nak raya ni

wahida said...

alahai...siannya...musim nak dekat raya ni mmg akan byklah kecurian/samun/ragut bagai...

so, kita semua kena hati2...huhu...

~Sweet Honesty~ said...

setiap yg blaku pasti ada hkmahnya.. cuba cari hikmat tu..msti ada..

Salam 18 ramadhan..

Azzah said...

dugaan bulan pose ni anis..

IntaNBerliaN said...

siannya... susahlah dia nak beraya nanti..

Azee Hana said...

dah la x habis bayar lagi...

Sky Before Pinky said...

ala ciannye... pencuri ni memang akal selangkah ke hadapan..

MAY said...

KESIANNYE..NAK RAYE PLAK TU..

lia said...

motor tu mmg panas, slalu polis tahan sbb kes2 curi

izla said...

dulu hubby pon pakai moto yamaha 125z ni.
mmg pencuri suka.
tapi dah jual. pakai honda. selamat sikit.

simpati atas kehilangan moto adik awak

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak dekat2 raya ni, diorang buat operasi carik duit la tu.

♥ Wina ♥ said...

alahai..ciannya adik awak

mungkin ade rezeki lebih baik kot..

haz said...

siannnye dia.. mesti dia sedih gile kan.. jht btol sape yg curi tu. huhu

wan nurul hezrina said...

Kalau kat sini motor jenis 2 mmg laris kena kebas.huhu.sat u lagi motor LC.sabarjekn..Bukan batik pun mencurik

Nora Karim said...

adeh.. hilang kat rumah je... kesian...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...