Friday, August 3, 2012

dugaan sale raya

kalau sebelum ni, pergi shopping comlex, mula berpinar-pinar mata tengok sale sana sini. tinggal nak kawal nafsu je. tapi sekarang dah lain. sekarang ni memang tak ada lah aku nak ke shopping complex. sungai besar ni, apa lah ada. ^__^


tapi sekarang ni online shop dah berleluasa sangat dah. diorang pun siap buat sale raya. fuhhhhh. kat facebook, dah tag sana, tag sini. mau tak tengok wehhh. bila dah tengok mulalah, "ishh..cantiknya." "ishh..berkenan la dengan yang ni. eh..yang tu pun berkenan jugak." dugaan oh dugaan.


tapi setakat ni mampu lagi kawal nafsu nak membeli tu. tapi hari-hari tengok baju yang sama. camne tu?

34 comments:

lia said...

owhhhh kat sungai besar ke?

nk p sungai besar esok, InsyaAllah nak cari kuih raya

Nini D.. said...

camtulah penangan raya..tak gitu? :)

AnneRaini said...

susahnya nak kawal nafsu shopping nikan..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,tutup mata.

ros_reeza said...

memang tak menahan kalau asyik tengok kan.. cuba jgn tengok ye..hihihi

fieda said...

mmg menggoda nfsu kan..

wan nurul hezrina said...

dah ari2 tgk baju2 belijerlah..hahaha..tulah skang onlinepun banyk buat sales bagai

pinky said...

hehehe....akak pun mcm tu lah...so nak elak kan dugaan mcm tu....jgn p mall..hahhaa...sanggup ker??

MizzTina said...

akak pun sm, ngah kawal nafsu..

nanieybarnieylurviey said...

tahan2... hehe
grab la satu nk puaskan hati.. :)

are_lin@yu said...

hehehe nasib ayu tak tergoda lagi..baju raya pun tak bli lg..hihi

Cik Saila said...

kalau dh tgk baju yg sama hari2 maknanya kena beli tu..hehehe

~Sweet Honesty~ said...

haha..saboo jela..nak shopping sediakan ongkosnya la yea..

Lya Colours said...

esok baru nak ke sale. sale parkson tu dah lah last ahad. nak tak nak, kene p jugak. kalau tak melepas. wuwuwuw

eLL said...

dah suka dengan baju tu latu. beli lah~

MamaEma said...

baju online cantik2 tp takut juga tak sesuai dgn saiz

Lyaa Suriany said...

hebat lah pndai control nis
hehe

Cikgu Ma said...

alhamdulillah tak tergoda sangat bab shoping2 ni...sebab baju bautan sendiri..cuma carik tudung je la...hehe

Gilakah Aku!!? said...

senang.. Beli jela.. hihih :)

♥ sitifarhana ♥ said...

bese la..nama pon raya..

tapi shoping kne bpada..nti org lain dah hbs puasa,kita stil lagi puasa..hehehe

Azzah said...

skrg dah canggih,x keluar rumah pun bole soping..msti pandai kawal nafsu..

♥ wawawawa ♥ said...

beli laa..nti habis..hihi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..btul..on9 fb bnyk org jual bju..dila bli jgk..tp sygnye ukuran xsama mcm dia ckp..kna baiki sbb bsar.huhu..tdung stakat ni ok lg:)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jangan online, jangan p shopping complex. hihi

MAY said...

klu da ari2 tgk bju same tu kne bli la jwbnye..bt2 x phm plk..

zOeY zAu YaH said...

dugaan online shop lagi la besar huhu..

putryteya said...

macam tu la pompuan kan ? teya pun macam tu . kalao boleh , satu mall tu nak beli .

Wanieys said...

time sale ni la nk membeli sakan pun hihi

anif abdullah| AA said...

jom shopping!huhu

wahida said...

ekekek...kawal nafsu tu...kalau tak, berpasang2 la nnt baju raya ko kang...kalah retis...hahaha...

mustika hati said...

mn yerk nk cri bju rya yg stailista utk bby...hmm...

IntaNBerliaN said...

akak nasib ada hubby yg tukang larang beli.. hihii..

*wah dah makin cantik blog... :-)

Aida Azryn said...

hehe. tu la pasal.. tengok online shop, nampak baju cantik2. huhu. >.<

Nora Karim said...

kan?! jgn smpi tertipu sudah la kan.. sebab org meniaga ni... susah juga nak cari yg betul2 ikhlas dalam berniaga...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...