Thursday, December 6, 2012

starting my diet!

kelmarin, tumpang timbang dekat alat penimbang cousin.
timbang tu siap boleh tunjuk lemak, air, muscle, semua tu lah..
apa kebenda entah nama timbang tu.
lupaaaaaa. 


my current weight, 59.2kg. pergh!!!!
nak pengsan.
lemak pulak, 30.9%....
perghh. pengsan lagi sekali sebab normal 15% je tau.
muscle kurang, means kurang exercise.
bila muscle kurang, tak boleh lah nak membakar lemak kan.
air dalam badan mencukupi. good!!
umur dalaman badan pulak, 29 tahun!
kali ni bukan pengsan je dah rasanya.
seeee, umur dalaman 6 tahun lebih tua dari umur asal.
-____-"


malu dengan embah tau.
umur embah nak dekat 90 tahun, tapi umur dalaman baru 54 tahun tau.
kagummmmm.
kena ikut makan jamu lah cenggini.
haha.


bila bagi tau pipie, terus kena consult free punyaaa.
sooo..he's my diet consultant now.
starting today, kena kurangkan makan nasi, mee dengan roti.
banyakkan makan buah, sayur dengan fiber.
banyakkan berjalan sebab dia tahu aku malas exercise.
hahahaha.


soooo..lets diet!
tak sanggup weh bila tengok umur dalaman ni lagi tua dari umur sebenar kita.
lebih baik berjaga-jaga dari sekarang kan.
^___^


25 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm berat yui tu..hihi.

jom2 diet..kih2.

are_lin@yu said...

hihi jom kita diet sesama anis..hihi

AnneRaini said...

lepas akak pregnant dulu lagilah umur dalaman 46 tahun...lagi rasa nak meraung jam2 tu jugak...huhuhu

A_Ain said...

chaiyok chaiyok!!

aanie said...

jom diett!!

4feet8 said...

fuh, bes tgk org yg muda dari usianya.. kagum cara mereka menjaga kesihatan.. ;)

ayut said...

nak pinjam penimbang tu jgk...nk tahu usia dalaman...mcm best je tu..huhuhu...all the best with ur diet anis!jg mkn dan exercise tau :)

MizzTina said...

amalkan diet yg sht je ye..

Kakzakie said...

Ohh... kakak tahu mesin tu anis. Dekat tempat kakak sini ada sykt yg buat testing free lepas tu suruh beli product dia. Tapi kakak tak beli pun.

Kakak pun malas exercise anis.

Rara Nasiha said...

ehh alat timbang apa tu. macam menarik je. siap bgtau semua lagi. :)

eLL said...

wahahahaha. 29? takotnya, saya lagi up kot

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

diet jgn xdiet...gud luck anis hehe

norhidana miswan said...

kalu akak lah msti lg teruk...huhuhui kene join anis diet gk lah ni akak

Lya Colours said...

saya skrg minum air 3 liter sehari. minum air byk bleh bantu mengurangkan umur dalaman. sbb skrg umur dalaman memang tua uols. huhuhu

♥ Wina ♥ said...

sama dgn akak!

hari tu diet dah 58kg..ni kelmarin timbang dah naik 61kg gulp!!

terus set dalam kepala otak nak diet uhuhuhuu..

izan mama mia said...

wah baguslah alat penimbang tuu

nik ros said...

sis tak boleh nak diet. berat tak cukup

so mari amalkan makann yg berkhasiat :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

macam best je penimbang tu :)

Mimie said...

takyah diet la dik..dh ok pe?

Dianaa said...

berat 59kg? diet diet! hehe :D
tapi diet tu still kena jaga kesihatan, okay? ;)

Cik Aini said...

hihihi
ari2 start tp x mnjadi2 jugak..
kwn2 byk sgt asyik g mkn ja.kahkahkah

CikMai said...

Jom dietttt..wehuuuu....

Haryati Faizal said...

kene control makan sbb anis bujang lagi....hihi

IntaNBerliaN said...

penimbang apa tu anis... nak guna jugaklah.. nak tau jugak ni... mcm best je

Cik Syida said...

oh..lets diet together-together Anis :D

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...