Wednesday, March 7, 2012

rahsia kekal kurus

satu-satunya rahsia untuk tampil kurus dan maintain slim adalah dengan exercise.
exercise tak semestinya nak kena jogging.
kalau siapa yang suka berjalan-jalan tu.
tu pun boleh kira exercise.
ini semua cuma pengalaman sendiri.


meh sini nak imbas kembali zaman belajar dulu.


dulu pergi fakulti daripada kolej, mesti jalan kaki.
dah la berbukit.
walaupun bukit yang landai, tapi terasa penatnya.
lagi-lagi kalau kena panjat tangga tingkat 4.
mengah tau. macam tak cukup nafas.


lepas tu pulak selalu pergi jalan-jalan.
kalau pergi mid valley ke times square ke.
tak sah kalau tak pusing banyak-banyak kali.
belum lagi jalan dari masjid india ke jalan tar dan terus ke sogo.
lepas tu patah balik semula ke masjid india.


walaupun dulu makan banyak.
and selalu makan lewat tengah malam.
selalu makan fast food.
tapi still boleh maintain kurus.


ouh. terasa kurus pulak dulu.


sekarang...
jarang sangat jalan.
pergi mana-mana pun naik kereta.
park betul-betul depan kedai.
dekat rumah, kereta park betul-betul depan rumah.
terasa lebih gemuk sekarang.
dulu dengan sekarang..
dah bertamh 5kg kot.
-_____-"

10 comments:

CIK MAY said...

pengsan CM klu nak jln2 pusing2 kat masjid india tu..tak sanggup!patah kaki..hoho

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..samala kt dear..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

dh lame x exercise, sumenye dh mkin mlebar. hukhukhuk

noor said...

anis ...kaknor sgtlh mls nk workout camner tuh hihihi..tp nk sgt kurus
bila start jging rasa cam ada besi dlm kaki aduhaiiii..itulah dia klau mls exercise heheheh

Acik IeyMah said...

lebey kurang sama ja jalan kesah ni dalam hidup acik.acik ngan sorg kwn baek nii..cuma tempat kita berbeza..mmg boley menten kurus...hiii..suka entry nii

cik ika said...

ika selalu wat cm uh tp ta kurus2 pun.huk3

Azee Hana said...

azi y asyik jalan je kat sini x kurus2 pon..huhu

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Alaaa .. Baru tambah 5kg. Akak, semenjak dah kawin ni, dah tambah 10kg tuuuu !!! T_T

QASEH ALYN said...

alyn yg hari2 brjalan gi keja pn duk cm tue gak..haha

.........cP~ said...

Salam.

ramai cakap saya kurus, tapi rasanya sebab diorang tak nampak lemak tersembunyi. hakhak.

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...