Wednesday, March 7, 2012

berkenalan dengan gimp

selama ni kalau edit gambar, banyak guna gimp.
gimp ni software macam photoshop.
cuma tak lah advance sangat kan.
dulu-dulu nak download photoshop free, tak reti.
so, download je gimp.
memang confirm free.
download di sini.


kalau search dekat uncle google pun,
boleh dapat macam-macam tutorial.
contohnya macam website ini.
brushes pun boleh download je.
kat website ni contohnya.


ni antara benda-benda yang aku pernah buat guna gimp ni.



itulah antara kerja yang dibuat guna gimp dan di post dekat blog ni.
nak buat tutorial dekat sini, memang tak pandai lah kan..


sekarang ni dah ada photoshop.
nak belajar guna photoshop pulak.
tapi malas je.
-__-"

10 comments:

Azee Hana said...

sejak bile malam2 online ni..

IntaNBerliaN said...

akak xreti bab2 nk edit2 ni..hihii

zOeY zAu YaH said...

ayak..mmg saya x tau bab nih..loser tol huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..yui ni jrg nak guna bnda cmni.

nur anis said...

azee hana : auto publish lah ni..wekkkk..

nur anis said...

intan berlian : saya pun belajar guna tutorial je kak..:)

nur anis said...

zoey zau yah : takpe..awak hebat mekap orang..:)

nur anis said...

nuyui : ni kalau tengah bosan-bosan, boleh la buat..huhu

Tihara said...

menarik ni thanks 4 sharing :)

.........cP~ said...

Salam.

Pernah jugak guna ni kat laptop lama. Tapi, sejak guna laptop baru ni dan jumpa paint.net, terus guna ni je. Senang.

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...