Tuesday, May 8, 2012

accident kena langgar orang

assalamualaikum semua..:)


accident lagi. tapi kali ni bukan aku yang accident. tapi aku accident pun sebelum ni setakat langgar tiang dengan divider longkang je. yang accident kali ni adalah abah aku. kejadian berlaku hari jumaat lepas dekat tanjung karang.


meh nak tunjuk situasi kejadian.



kereta merah tu kereta abah aku. kereta kuning tu pulak kereta budak tu.  panggil budak sebab abah aku cakap, budak tu lagi budak dari aku. huhu. abah aku betul lah ikut jalan utama tu. tetiba entah datang dari mana pulak kereta kuning tu tiba-tiba je keluar simpang. perghhh. abah aku elak tapi terkena jugak. tepat kena dekat tayar. pecah terus tayar tu.


berbekalkan pengalaman kerja sebagai pemandu hampir 30 tahun, dapat juga kawal kereta tu. kalau aku, rasanya tak dapat nak kawal kereta tu kot. huhu. budak tu panggil pakcik dia. pakcik dia mintak ganti rugi kot. tak ada makna ayah aku nak bayar. terus bawak balai. budak tu tak ngaku salah. ayah aku pulak baik hati mengaku salah. -__-" tak pasal-pasal kena saman. tapi setelah berbincang dengan polis tu, dia pun dapat rasa yang ayah ku tak bersalah. tengok kecederaan kereta pun dah boleh tau kan.



tayar pecah dah ganti tayar spare. nampak kemik-kemik and calar balar tu. fuhh..sayang kot. kemik-kemik tu dah ketuk sikit. tapi calar tu tak boleh nak hilang lah kan.


nak pergi repair tayar kereta. ^__^

7 comments:

Lya Colours said...

bengong gila budak tu. eleh bawak pakcik dia ingat best sgt ke. wah emo plak. takpe2 yg penting xde cedera apa2

Munnafendy said...

nampak sgt budak tu mmg budak lg..nasib baik ayah xde pape kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah ayah tak cedera kan..

norhidana said...

alhamdulillah ayah anis takde cedera apa... tp mmg lah, pandai lak tu dh bt slh siap bwk pakcik konon....
kadang2 grm ngn budak2 muda ni yg bwk kete ikut suke je

Kakzakie said...

Mujur ayah tak apa-apa kan.. org berpengalaman memang cool je...

IntaNBerliaN said...

nsb baik abah anis xda pe2...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yang penting ayah anis selamat, tu je.

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...