Friday, May 11, 2012

payahnya nak parking kereta melintang

assalamualaikum semua..:)




parking kereta melintang macam ni memang susah bagi aku. macam gambar atas ni. siap kena ada orang yang bagi direction nak bagi masuk dalam kotak parking tuh. haruslah ayah aku yang bagi direction tu. yang drive tu siapa? aku? bukan bukan. adik aku tu. 


kalau kotak parking tu lapang, kira 2 kotak tak ada kereta yang park, rasanya boleh lagi masuk kotak tu walaupun lambat. lagi-lagi kalau tengah drive sorang-sorang. gigih wehh nak masukkan kereta dalam kotak tu. -__-"


yang peliknya, masa belajar bawak kereta dulu, dia ajar parking cara ni. rasa senang je kot waktu tu. pusing dua tiga kali. tup tup dah masuk. memang selalunya parking jenis macam ni lah yang akan aku elak. kalau terdesak sangat baru masuk. kehkeh..

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

time bljr sume bolehkan.. hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

betul2, lagi2 kalau ada kereta dah parking depan belakang, 3 4 kali nak adjust. hihi

norhidana said...

samalah ngn akak dik.... mmg akak selalu tak pilih paking melintang gitu... kalu ada 2-3kotak lg kosong blh la kn, kalu tak mintak mahap.... yg pelik masa belajar dulu blh lak kan.... ahak2

Kakzakie said...

Kakak pernah parking kereta tak boleh keluar gara-gara kereta depan/belakang parking rapat dan sampai minta tolong shopping complex tu buat announce... parking ginilah..

saffiya_aleesya @ echa said...

petua side parking ni nak bg senang kena masuk cara mengundur je..time belajar kan guna kancil jer mmg la senang pulas stereng 2,3kali dah masuk petak parking..kereta besar n panjang ni susah laa sikit tp ikut mana pun anis kena biasakan diri untuk side parking ni tau..

Reena said...

tau xpe..same la kite jugak..sanggup x parking klu ade mcm ni je..hahah

agaknye pmpuan mmg ssh nk parking mcm ni kot..hehehhe...

Lya Colours said...

kalau parking mcm ni, masuk buntut kete dulu. kalau kete kancil xpe senang je sumbat, menyelit. kalau kete panjang2 ni, gerun gak. takut tergesel je

Nini D.. said...

kiki..alhamdulillah,so far nini takde masalah nk parking mcm ni

meowwmania said...

hehe...masuk bontot dulu senang ;)

Myra Jay said...

Parking melintang mmg mencabar, tp nak senang masuk punggung dulu then ejas la stereng pastu p depan belakang=settle..
Cakap cam senang kan...hhehee

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...