Tuesday, June 19, 2012

bila dah bosan pakai baju yang sama

kerja ni, memang hari-hari pakai baju kurung. kalau dulu masa zaman belajar, tak sempat nak pakai baju kurung. tapi sekarang sampai dah bosan pakai baju kurung. walaupun dalam dua minggu mustahil untuk pakai baju kurung yang sama, tapi lama-lama, tetap rasa bosan dengan baju tu. nak juga cari baju kurung yang baru. -___-"


bila dah cari baju kurung yang baru, haruslah keluarkan belanja kan. so, cara nak jimat adalah dengan membuat sistem barter. aku akan kumpul baju kurung yang aku dah bosan pakai dan akan bagi pada akak aku. dia pulak akan kumpul baju dia yang dah bosan pakai, dan bagi pada aku. ha...walaupun tak beli baju baru, tapi dapat pakai baju yang kita tak pernah pakai lagi. ^__^


kami adik beradik memang dah biasa kongsi baju. tak payah cakap nak pinjam pun. main sarung je. macam hak milik sendiri. sampaikan baju adik lelaki pun kitorang sebat je pakai. kehkeh.

19 comments:

Masya said...

hihihihi.. baju same size ok jer kan... kami baju jarang.. tapi kalau tudung iyer dr dulu lagi macam tu.. selalu tukar2...

Anisa Hang Tuah said...

bestnya ada adik beradik perempuan

bole changing baju

pinky said...

hehehe....saiz sama blhlh tukar!!

akak lagi haru...adik lbh tinggi dr akak pastu dia xkeja lg...xblh nk tukar2...dia asyik rembat baju akak...huhuhu...sggh kure asam...=P

lia said...

kami adik beradik x ley kongsi sbb ada yg besar, pendek... pelbagai size he3

Ardini Humaira said...

bestnye ada kakak :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seb bek bentuk badan same... kalau xtukar pon leh pinjam or sebat je kan.. hahaha

Lya Colours said...

best la boleh tukar2 baju. saya x bleh ok. size berlainan dgn adik2. haha

Mak Wardah said...

Salam Kenal. New approach ni, akak pulak adek beradek perempuan saiz berbeza tapi brilliant idea anis ni.

Hasrina said...

kreative

Deq's Qienz said...

2la kan busan asek pkai bju yg sama jew..kalo ader uniform ok la dah tau² dah mmg xpyh tukaq..hihii

nuyui a.k.a miss YUI said...

untungkan bila saiz sama..hihi.

Azee Hana said...

lepas ni,,bagi azee pulak ye..

Kakzakie said...

Bagus cara anis ni. Sangat praktikal dan boleh dicontohi. Kakak kerja jarang berbaju kurung. Kakak suka berseluar panjang dan blouse - kakak kerja swasta. Sesekali aje kakak pakai jubah/baju kurung.

eLL said...

bestnya. saya tak tukar2 baju sebab rumah jauh2. paling tidak kalau balik kampung pinjam tudung je la

izla said...

saiz sama kira okla..
kami 3 beradik perempuan seme saiz lain2.

norhidana said...

seronok kan camtu... mcm akak nih, akak sorang bdn bsr adik2 tak blh pinjam baju akak tp brg lain selalu kene sebat, tudung ngn barang make up mmg selalu tibe2 ilang dr bilik akak... hehhehe

jaakechik said...

kalo saiz lebih kurang untuk la boleh gikir2 pakai, jaa x boley nak gilir, jaa kecik yg len sume besau2 woo..huhu... kasut pun saiz 4 aja!

iEdA said...

beshnyer kalo ada adk beradik pmpn n yg sm saiz...bole tkr2 bj.jimat pon jimat tp ida x dpt wat lah sbb xda sp2..huuu...plg kurang bg kt sepupu2 jer lah

IntaNBerliaN said...

hihii untunglah sama saiz :-)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...