Tuesday, June 19, 2012

biskut raya - biskut kuaci

hari tu, aku ada teman sepupu aku pergi kilang buat kuih raya ni. dekat je dengan rumah aku. orang jauh-jauh dah ramai sampai situ. tapi aku? ini lah pertama kali aku jejakkan kaki ke situ. hahaha. sepupu aku yang datang dari rawang pun sanggup datang pasir panjang untuk beli kuih raya tu. tapi dia nak jual kat rawang lah kan.


sampai je rumah tu, perghhhhh..bau wangi kuih raya dah semerbak je. nasib bukan bulan puasa. -__-" tuan rumah pun siap hidangkan sepinggan kuih raya macam-macam jenis. untuk bagi rasa. walaupun aku tak pernah datang beli kuih raya dekat kilang tu, tapi aku tau kuih dia semua sedap wehhh. sebab bila raya rumah sedara mara aku yang duduk sebelah sebelah rumah aku tu, semua kuih yang sama. semua kuih dari kilang tu. haha. sebab tu aku tak pernah beli kuih raya dekat situ. confirm sama je dengan jiran-jiran sebelah. aku beli kuih raya jauh order dari port dickson walaupun harga hampir 2 kali ganda mahalnya. -__-"



biskut atas ni nama dia suria delight..tapi aku panggil biskut kuaci je. sebab dia letak kuaci. banyak tu kuaci dia. sedap sangat. ni first time aku makan biskut kuaci ni. beli sample je dekat kilang tu. nanti nak raya baru beli sebekas besar tu terus.

26 comments:

pinky said...

mesti sedap...big apple donut yg ada kuaci pun sedap...akak suka klau kuaci2 ni...

♥ Wina ♥ said...

tak sabar dah nak makan kuih raya ;-)

Deq's Qienz said...

kuih raya nih masa raya tak raya nk mkn coz byk hidangan tp pas raya sebulan mula cari balik la..hihii

Nurul Husna Mohd Hassan said...

beli terus kat kilang lagi dapat murah :)

izan mama mia said...

wah..sedap sangat..biskut raya time ni mmg sedap...tapi kalau masa hr raya,...tk makan pon sbb banyak sangat...hihihih

lia said...

wallaaaa kuih raya da keluar...

last year p sungai besar beli kuih raya... sedap2 & murah...

pena rozie said...

dah membilang biskut rayer yer...

gadisBunga said...

mmm....aura raya dah terasa rasa nih~

Hilmirda Daud said...

skang org dah start ambik tempahan biskut raya... nasib baik lum puasa, boleh cuba mcm2.

Lya Colours said...

ish ingat ada resepi. baru nak simpan resepi untuk kuih raya nanti. huhu

Kakzakie said...

Anis sama dgn kakak, walau apa nama pun biskut tapi kakak ikut apa bahan yg dia guna. Kalau kuaci memang biskut kuacilah hihi...

Huda said...

apa lagi pergi beli dan jual la nak raya dah ni, confirm laku, hehe

Myra Jay said...

Rasa2nya tak penah makan lagi biskut ni, almaklumlah MJ ni peminat tegar biskut yang berasaskan coklat je :)

norhidana said...

aduhla dik...bestnyer apa nama kilang tu,cube bg alamat kt akak... mana tau akak tingin nk beli... heheheh untung lah duk belah2 sana kan, nk cari kuih raya kepek raya senang

Nini D.. said...

mesti sedap nih!

Ardini Humaira said...

dni tak sabo nak tempah tat nenas.. hehe

eLL said...

sedapnya. saya suka biskot semperit dan kacang mazola.

baju raya tak jahit lagi
:D

Saya Disini said...

SEDP

jaakechik said...

eh, jaa belom penah rasa lagi..biskut letak kuaci. best eh? boleh try nanti.

IntaNBerliaN said...

tiba2 rs mcm xsabar nak raya.. hahah... adehhh... pose pun blm lg ni.. kikii

N Lyana said...

Anis ape nama kilang kuih raya tu?nak cari la nak try jgk biskut kuaci ni hehe...

N Lyana said...

Anis, apa nama kilang kuih raya ni?nak pg sana cari kuih kuaci ni hehe

srycandy said...

Assalam anis. Kilang kuih raya ni di pasir panjang port dickson ke?

srycandy said...

Assalam anis. Kilang kuih raya di pasir panjang port dickson ke?

nur anis said...

srycandy : salam, tak..ni pasir panjang, sekinchan, selangor..:)

srycandy said...

Thx anis :)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...