Thursday, June 7, 2012

jalan-jalan zoo melaka

sambung lagi kisah ke melaka ye. kali ni jalan-jalan ke zoo melaka pula. tiket masuk RM10 untuk dewasa. RM5 untuk kanak-kanak. 

mula-mula, ingatkan zoo melaka ni tak lah besar pun. sekali hambekkk kau. naik lenguh kaki jalan. nasib lah cuaca waktu tu tak terik. jom layan gambar je lah ye.


 aku, kakak dan anak dia. stroller ni wajib okey. siapa larat nak dukung si bulat ni sepanjang masa.


 belakang aku tu menatang apa entah. lupa pulak dah.


3 gadis? tidak.. ada mak budak kat situ. haha


persembahan gajah. comel sangat gajah-gajah ni. bijak tau.


si merak kayangan. eh eh. sama biru la. -__-"


 kami sekeluarga. 


 aku dan abah. depan rumah kancil.
serious sekor kancil pun aku tak nampak. haha. adik aku kata ada. mana entah dia nyorok.


galeri binatang.


lagi dalam galeri binatang. 
besar buaya tu. tapi patung je lah. 


mak abah yang kepenatan. hihi



 see. budak bolat ni pun dah lena. senang je bagi tidur budak ni. daddy dia sorong-sorong dalam stroller, lena terus. tu untung bawak stroller ni.


 menatang ni ada kisah tersendiri tau. 
next entry ok.
dah panjang sangat ni.




26 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama x p zoo..lama gak tak p melaka..beshnya..

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah pegi sini lagi..

IntaNBerliaN said...

akak pnh g zoo ni sekali... tp zmn budak2.. hihii

Ira Nira said...

waa..beznya g zoo melaka.pnah g r2 tp xlarat nak jln sume..tp mmg bezzz sgt s2...trgin nak g lg =)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yang macam lembu tu bukan seladang ke anis?

norhidana said...

best gk yek gi zoo melaka tuh...simple je msk pun takla mhl mcm zoo negara tuh...

tp mmg lah untung bwk stroller kalu tak sapa la yg pth pinggan dokong si bolat gebus tu

MizzTina said...

wuuuuu, header dh lain...

akak suke g zoo..yay!!!

♥ Wina ♥ said...

pernah pegi tapi dah lama dah..dah lama jugak x pegi Melaka

Sally Yatiey said...

Bestnya pergi zoo :D hee.

Kakzakie said...

Binatang belakan anis tu seladanglah.. Kakak suka tengok anak buah anis yg montel tu comellah..

are_lin@yu said...

mak aii beznya anis..ayu tak pernah sampai lg ni..hehe

pena rozie said...

same jer hege tiket kat zoo ganu ni. Tapi msk dlm hampeh... Bukan byk pun binatang...

Pen Biru said...

last sy masuk zoo masa darjah 1..heheh

nur anis said...

@nuyui a.k.a miss YUI

melaka dah makin best sekarang..:)

nur anis said...

@IntaNBerliaN

saya pun sama..ni lah baru pergi zoo semula..syokk jugak..

nur anis said...

@Ira Nira

memang tak larat pun..mula-mula je semangat..last-last, malas dah nak masuk kandang burung, reptilia..sebab dah penat..hehe

nur anis said...

@Nurul Husna Mohd Hassan

seladang ek? hihi

nur anis said...

@norhidana

zoo negara mahal sangat kan kak..tak mampu nak pergi...hehe..memang tak larat pun..baru dukung kejap dah penat..

nur anis said...

@MizzTina

zoo best..:)

nur anis said...

@♥ Wina ♥

jom cuti-cuti melaka..:)

nur anis said...

@Sally Yatiey

best...heeee..

nur anis said...

@Kakzakie

kihkih..seladang rupanya..hehe...

memang montel sangat kak..

nur anis said...

@are_lin@yu

boleh lah jadi next destination percutian ayu..:)

nur anis said...

@pena rozie

zoo melaka ni ok jugak la..banyak jugak la binatang..:)

aizamia3 said...

bolatnya diaaaa...

psstt: last pergi zoo Melaka ni tahun 2010.. anjuran Tadika sekolah anak.. ;)

meowwmania said...

suka suka!

sy sgt suka pegi zoo ;)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...