Friday, June 8, 2012

river cruise melaka

dah sampai melaka, harus lah cuba naik river cruise kan. gerak dari apartment petang dalam pukul 5 setengah. tapi jem punya pasal, sambil nak cari parking lagi, nak dekat pukul 7 baru sampai. -___-" cuti sekolah lah katakan, berduyun duyun orang. 


sekali sampai dekat kaunter tiket tu, perghhhhhh.. ramai seyh... tapi gigih juga beratur. alang-alang sampai dah kan. aku pergi beli tiket, yang lain beratur siap-siap nak naik bot. jimat masa. ^__^  tiket dewasa RM10, kanak-kanak RM5.


 gigih berjalan nak pergi ke river cruise.
park kereta dekat mahkota parade, harus lah berjalan lebih sikit.


 sungai laluan bot.


 kami-kami sekeluarga.


 muka penat tunggu turn naik bot tak sampai-sampai.


 akhirnya, berjaya naik bot.
lawak la si bulat tu. apesal entah buat gaya gitu.


 pemandangan tepi sungai.


 lagi pemandangan.


rumah-rumah perkampungan tepi sungai ni seriously cantik sangat sangat.

13 comments:

Masya said...

huhuhuhu.. nak nagis x dapat naik.. jelesnya.. dah naik erkk...

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya.. macam2 aktviti ni.

wahida said...

kalau nampak anak aku ni, harus dia ajak naik bot lagi ni...ekekek...

Cik Sara said...

Wahhhh...cantik2x..

Kakzakie said...

Kakak tak pernah naik lagi anis. Teringinlah bila tengok gambar yg anis tepek ni memang nampak seronoknya..

:: Mrs.Eady :: said...

sekali sekala naik ni layan gak kannn..hehehe..

MAY said...

tinggi nur anis ni ye..hehe..

dah penah naik sekali..dengan exbf mase blaja dulu..hehe....mase tu dorg dlm proses nak upgred bg cantik mcm skrg...sekarang tiket brp rm?ari tu may naik rm5/person

Saya Disini said...

best jln3

norhidana said...

akak tak penah lg naik cruise nih... tp mmg cantik pemandangan nyer... penah ada kt majalah3 kan... perkampungan kt tp sungai tu pun mmg cantik2 ngn lampu2 nyer

aanie said...

bestnya dpt jenjalan sini.....

Errah said...

errah dah selalu pergi melaka tp xpenah2 lagi naik river cruise nih..kene try jgk ni lenkali...mgu dpn prgi lg..hrp2 sempat merasa..hehe

Zie Madini said...

bestnyaaa...zie tak pernah naik river cruise bagai cam gnie taw...mahal arr ongkos dia..hehehe :P

Yana Libra said...

jauhnye park kete..hehe~

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...