Friday, July 20, 2012

tutorial jahit manik pearl bracelet


ada yang bertanya tentang cara jahit manik macam dekat atas ni. tapi aku ni sangat lah tak pandai nak buat tutorial ni. tapi meh sini meh. aku share tutorial yang aku guna buat rujukan. 

nak tahu macam mana? klik tutorial ni ye. tutorial tu guna dua jarum. tapi aku ni kan malas. guna 1 jarum je. ^__^  untuk jahit 2 lapis dekat lengan dan selapis dekat bawah baju, hanya ambil masa 3 malam sahaja. ^__^

24 comments:

CikPuan Ira said...

suka manik2 tp x suka jait2..amek tmpahan x kak :)

http://kamiboolat.blogspot.com

are_lin@yu said...

nice...tq anis..mmg cantik ;-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok,nak terjah.

*azni* said...

cantiknya..jimat duit bila jahit sendiri..sy minat tp sbb ada anak kecik terkubur camtu je minat tu..huhu..

lia said...

lawoooo...

anisalya said...

lama tu...

~AmyLiana86~ said...

suka tapi malas..boleh tak macma tu..hehehe..

pinky said...

cantiklah anis...tgn berseni betul...

Wanieys said...

akak xsuka nak jahit2 manik ni nampak renyah jer hihihi

:: Mrs.Eady :: said...

Nak terjah!!

wahida said...

aku pulak tunggu si adik tu besar lagi sikit baru nak pakai manik2 ni..kalau tak, mmg kena rentap je la manik aku tu...huhu...

eLL said...

tenkiu anis

Nurul Husna Mohd Hassan said...

3 malam je jahit manik camni? akak tak sampai 1 malam mata dah juling2. alasan! sebenarnya tak pandai jahit pun. hik3

AnneRaini said...

bagus bagus boleh cuba tp masa takde..huhu

haz said...

wahh. lawanye bracelet tu~ ^^

zacky786 said...

lawanya ~

♥ wawawawa ♥ said...

kat sabah byk jual2 cmnie...=)

IntaNBerliaN said...

cantiklah... rajinnya anis :-)

ct kektus said...

kang kalau mood nak bermani-manik datang, ai terjah situ. :D

cantik lah. :D

Che Rosliza Che mat said...

lawanya....mesti kena tilik betul2...baru jadik...

Masya said...

cantik.. hadoilah tak tekunlah nak menjahit mcm ni..

eja.hz said...

cantekk! nak try la nti..tu pn klu ade masa..huhu

eja.hz said...

cantekk! nak try buat la nti..tu pn klu ade masa..huhu

cik su said...

COMEL DAN CANTIK... TERIMA KASIH ATAS INFO... SAYA PUN SUKE DENGAN MANIK NI DAN SAYA BUAT POKOK MANIK.. MAI SINGGAH SINI.. http://akudanmanik.blogspot.com

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...