Thursday, April 12, 2012

overtime overwork over dan over

sekarang ni mesti ramai tengah bersenang lenang dekat rumah kan?
tapi aku masih terperuk dekat office.
nama pun pekerja cemerlang, harus lah balik lambat kan?
-___-"


adat lah tu kalau quantity surveyor overtime.
siapa suruh dulu pergi ambik course quantity surveying kan?
tanggung lah sendiri.
hakhak.


walaupun kadang-kadang aku kena overtime,
tapi tetap bersyukur sebab kerja aku tak teruk sangat.
bila ada tender je jadi super busy.
tapi bila tak ada tender, sampai kepala otak dah buntu nak buat apa.
8 jam duduk office, hanya online semata-mata.
bila overtime pulak, bos tak pernah kedekut nak bayar ot.
tak ada lah rasa nak merungut bila kena ot ni.
sebab tu aku tak pernah rasa pressure kerja dekat sini.
^___^

19 comments:

OrgLainYgBuat said...

yep...we must love what we do and do what we love..baru xde pressure2...

OrgLainYgBuat said...

yep...we must love what we do and do what we love..baru xde pressure2...

Cik Yatt said...

keje rerajin..ehehe

farhana said...

Ok la tu, dok opis tp still blh on9, xde la stress... =D

Yana Libra said...

kerja labih masa tapi ada OT mmg best..untung awak~ :)

saya tak best sebab xde OT, dah tu bos nak saya keje lebih masa pulak walaupun xde keje..tak ke bengang?? huhu~ :p

IntaNBerliaN said...

ooo anis qs yer.. patutla bz... hihii

norhidana said...

heheheh kadang msti seronok kan... akak nih tak penah keje overtime sepanjang kt sini tau... kadang2 teringin

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu,nmpknya shapit t jd cam anisla.. aduh2

Nurul Husna Mohd Hassan said...

takpe overtime, leh kumpul duit untuk kawen :)

MamaEma said...

akak pula tak pressure pada kerja..tapi pressure pada rakan sekerja..

nur anis said...

@OrgLainYgBuat

betul betul..:)

nur anis said...

@Cik Yatt

harus!!..huhu

nur anis said...

@farhana

tu yang asyik berblog tu.,..hehe

nur anis said...

@Yana Libra

habis tu kerja lebih masa nak buat kerja apa? huhu

nur anis said...

@IntaNBerliaN

busy ada time je..:)

nur anis said...

@norhidana

seronok jugak..banyak sikit gaji..hehe

nur anis said...

@nuyui a.k.a miss YUI

huhu..mestilah..

nur anis said...

@Nurul Husna Mohd Hassan

kihkih,.tau takpe..

nur anis said...

@MamaEma

nasib baik officemate saya tak ramai..takde problem..:)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...