Monday, May 14, 2012

dapat tawaran kerja

assalamualaikum semua..:)


masih ingat kisah pergi interview hari tu? kalau tak ingat, boleh ingat-ingat di sini. alhamdulillah, dapat kerja di situ. tak sangka cepat sangat keputusannya.


tapi...setelah difikir dan berbincang dengan yang lain. aku terpaksa menolak tawaran tu. walaupun gajinya lebih tinggi, tapi ada sebab lain yang menyebabkan aku terpaksa menolaknya. 


sebab utama, semua dalam company tu adalah cina. ini bukanlan diskriminasi perkauman. tapi ini keselesaan. mungkin kalau ada seorang dua melayu, akan ku pertimbangkan. mana nak solat? nak makan dengan siapa? sejak mula jejak kali dekat company tu, persoalan tu memang asyik bermain di minda.


maka, terpaksa aku tolak tawaran tu. mungkin bukan rezeki aku. insyaallah akan ada rezeki aku di lain hari.


~peace~
^__^

13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

oh,yaka..
takpela,ada rezeki lain..insyaALLAH.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

Allah akan bagi rezeki yang lebih baik kalau kita pentingkan yang utama (solat) =)

Lya Colours said...

masa saya mula2 kerja dgn tempat skrg ni, saya adalah the one and only melayu. tapi alhamdulillah bab makan x kesah sbb amoi2 ni makan je kedai2 melayu. kalau xde geng, tapau je then makan kat office. kalau smbhyg, dekat2 sini ada taman perumahan so ada surau, bleh je p situ. and lama2 saya kerja, ada lagi budak2 melayu masuk. so xde la rasa mcm lonely sgt. hihi

meowwmania said...

ha'ah betul tu..perkara-perkara tu semua perlu diambil kira

insya'Allah...mesti ada rezeki lain :)

CIK MAY said...

EM..PENAH JUGAK KEJE DGN COMP CINA..1ST COMP ADE BILIK KECIK DIJADIKAN TPT SOLAT..2ND OPIS PLAK,MMG TAKDE TPT...ALHMDLH..DAPAT KEJE LEN..YG MMG ADE SURAU N SLL ADE KULIAH DAN SOLAT JEMAAH..HEHE...

mizzkechique said...

mmg klu ikutkn keje dgn cmpny cina ni pyh ckit.. byk mkn hati..

Nini D.. said...

btol..btol..btol...rezeki di bumi Allah ni luas :)

Masz Sidek said...

insya-Allah... rezeki tu ada di mana2... yg penting kita berusaha...

norhidana said...

takpelah dik, rezeki dh ada tp mungkin bkn kt situ kot...baik di tolak dr nnti2 kite gk yg susah bile dh keje situ kn

Gen2Merah said...

setuju dengan tindakan anda.. dulu ada kawan yang keja di bank.. rata2 di bank tu semuanya orang2 cina.. kesian kawan saya macam kena pulau je tak berteman... apa guna gaji tinggi tapi kerja tak senang hati kan..

kerja tu biarlah enjoy dan senang hati..

Kakzakie said...

La... anis kira itu ye... nak tahu Anis sekarang kakak kerja selain the only Muslim kakak juga the only lady. Tapi mujurnya pihak syarikat memberi kakak peluang utk membuat keputusan sebab bos kakak semuanya tidak ada di M'sia... kakak solat di bilik kakak walau tempat solat pun kakak sediakan sebab kalau ada local authority dtg mereka boleh gunakan juga...

IntaNBerliaN said...

xpa.. ada hikmah semua tu.. insyaAllah.. ada rezeki yg lbh bgus menanti..

shaFazie said...

insyaallah pasti ade lagi tawaran lps nie..:D

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...