Thursday, July 26, 2012

kasut raya? tudung raya?

kalau dulu-dulu, nak raya je, harus satu set beli. baju raya dah kompem kompem wajib. lepas tu kena beli tudung raya pulak. konon nak matching dengan baju raya. (padahal mak bebel ada je tudung lama warna sama. -__-") lepas tu nak kena ada kasut raya lagi.


sekarang ni? yang wajib cuma baju raya sahaja. tudung baru? tak payah lah kot. dah berlambak tudung kat rumah tu. sarung je mana yang match kan. ^__^ nak beli kasut raya? yang ni memang nak kena bebel dengan mak. kasut yang ada pun tak terpakai. heeeeee...


so, sebab dah jimat dekat kasut dan tudung, sebab tu lah baju raya tahun ni sampai 4 pasang. hihi. hajat nak tambah lagi. tapi tebayang yang kompem mak akan bebel. dan memang mustahil mak akan jahit baju tu lepas raya nanti. haha.

22 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,smpai 4 tu..
yui bru 1..hihi.

MizzTina said...

akak pakai selipar jepun je..

Ardini Humaira said...

dni lagi lah.. tade istilah baju raya tuudng raya kasut raya. hehehe.. sarat pregnant masa raya tu nanti

♥ Wina ♥ said...

4 pasang? wina sepasang pun belum..bru nak order online baju sedondon dengan Kira ehehehehe

Bazilah (^0^) said...

samelah kita. kasut yg ada pon tak terpkai tp raya nnti nak jgk kasut baru haha

:: Mrs.Eady :: said...

sejak ade anak ni takden yer nak berbaru semua nyer..hehehee..pakai je ape yg ade :)

eLL said...

saya, wajib baju, tudung dan errr? kasut tak

Masya said...

kt ni baju raya tu lah nanti buat baju kerja.. sebab mmg jarang menempah baju huhuhuhu....

wan nurul hezrina said...

skangnie mmg kalau raya nak2 ada anak mmg naju pagi raya paling wajib sedondon lagi=)lain2 keperluan anak lah penting

are_lin@yu said...

hehe tapi ayu lain lak..kasut raya beli juga..hihi..baju belum lg ;-)

izan mama mia said...

nak kemana tu..byk bj raya...sakan laa..tapi nnt boleh gak pakai g kerja kan..

lieyalatif said...

kalo dah kawin n ade anak mcm akak ni plak lagi laaa...semue persiapan lebihkan pada anak2 dulu....maknye kendian pun takpe hihihi

ieda said...

akk tudung x beli satu punn layie dikk
sbb baju x siap layie ekeke ;)
rasanya kena tunggu baju siap baru cari tudung koot huhuh

lia said...

thn ni x de persediaan raya utk diri sendiri he3... may b berkain batik, berpilis kot he3

~AmyLiana86~ said...

wah banyak nyer..akak pun xbeli lagi baju raya..hehehe

Anis Adila Aris said...

amboi banyaknya baju raya, ans sepasang pun tak buat lagi..hehehe

LiNda said...

linda x beli lagi baju raya..sedihnye, tak sempat nak beli sebab bz prepare tunang..

Cendol said...

haha biaselah tu bila nak raye kalau boleh semuanya nak serba baru.tapi ikotlah kemampuan masing2 jgn membazir sudah la kan..hehe
cendol singgah dari belog ayu :)
follow sini jugak

Hilmirda Daud said...

mak yg jahitkan baju ke? Bestnya ..

ros_reeza said...

wah, baju dah 4 pasang ek.. Ros satu pun belum beli lagi.. huhuhu

anisalya said...

tahun ni serba-baru sebab tudung takde yang match dgn baju. kasut dah dua tahun pakai kasut sama je.

mustika hati said...

haha!! skng bile da makin tua,,baju raya sepasang je...dulu2 nak dua tiga pasang...skng beli sepasang jer,,yg len pkai jer baju keje...sbb baju keje i pun cntek2...ekekeke..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...