Monday, March 21, 2011

kenapa perempuan gemar bersolek?

kenapa perempuan suka make up?

1. terasa lebih yakin

bila kita dah make up cantik-cantik and tak comot, mesti kita akan rasa yakin kan bila berjalan. lagi-lagi bila ada orang puji.. (tipu siapa yang tak suka kena puji. haha)

2. boleh belajar jadi sopan dan teratur

kenapa pulak? sebab bila kita dah make up, bila muka rasa berminyak sikit je, mesti kita akan lap slow-slow je kan. tepek tisu sikit-sikit. tak nak make up comot. cuba kalau muka tak make up. sental ngan tisu tu sebolehnya.

3. terasa lebih cantik

haha. ini tak boleh blah.. tapi kebanyakannya memang macam tu kan. lagi-lagi kalau ada function. laju je make up.


okey. entri ni merapu je.. bukan cakap siapa-siapa. cuma berdasarkan pengalaman sendiri je.. kantoi suka make up.. haha..



maaf. ini gambar syok sendiri.. cuma nak tunjuk muka make up je.. haha

6 comments:

Drunbella Khoo said...

teringin nak mekap tapi malas.
adoi.
=_=

mykhalis said...

suka tengok permpuan bersolek..tapi jangn tebal sangat.. bibir jangan la sampai merah menyala..hahah

latest entry di blog khalis : tutorial wat link dalam komen camni..cam yg korang baca nie

♥ bella nabila ♥ said...

bella pon suka mekap , jangan lupa join : http://yunabella.blogspot.com/2011/03/lolitas-closet-giveway-gayakan-fesyen.html

nur anis said...

drunbella khoo : agak la..kadang-kadang memang malas tu, tak make up pun..:)

bella nabila : okeyh.. akan dijenguk contestnya..:)

nabielahuda said...

suka make up jugak!!
hehe. tp suke make up yg nmpak natural2 gitu. :p

nur anis said...

nabielahuda : tu la..natural je cukup la kan..nak tebal-tebal takut nampak over pulak..huhu

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...