Tuesday, March 22, 2011

masalah orang rabun yang paling besar sekali


siapa rabun angkat tangan...

SAYA!!!

kalau orang rabun mesti selalu ada masalah hilang cermin mata kan.. bukan hilang apa.. sebab nak cari tak nampak..

lepas tu mula meraba-raba...

lepas tu mula kecoh-kecoh suruh orang carik kan cermin mata..

kalau dekat kolej, roomates lah yang menjadi mangsa..

kalau dekat rumah, family la.. tapi selalu mak je yang tolong cari.. sebab mak selalu simpankan cermin mata dekat tempat lain.. sebabnya aku suka letak merata-rata.. haha



macam tu la pandangan orang rabun.. blur.. pandangan lebih kurang 1m dah jadi kabur macam tu.. muka orang pun tak jelas.. apatah lagi cermin mata yang kecik tu..


7 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

makan carot ke tomato ntah.. baik utk mata.. sumi lupa..

nur anis said...

aisumi : ada orang kata minum air carrot hari-hari..tapi tak pernah try pun..huhu

Meera Aziz said...

haha...same case la kita ni ye..suka sepah2 cermin mata. bila dah hilang pyh pulak nk mencarinya. almaklumla rabun...orang rabun cari cermin mata..memang kesianla...

sy kdg2 tu suroh adik2 semua bangun tlg carikan cermin mata sy..hehe...

nur anis said...

meera aziz : haha.. tau takpe.. sebab tu sampai kecoh sebab nak cari cermin mata je..

edda(",) said...

kihkihkih.. masalah kite serupeeeeee.. ngeeee~

nur anis said...

edda : yeay..ada geng..huhu

Ckin Kembaq said...

kita se'geng'..hehe kalu malam, lagi tak nampak apa..hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...