Wednesday, January 18, 2012

kucing yang tidak pandai beranak

akhirnya, kucingku yang masih menyusu dengan ibunya walaupun bunting, telah selamat melahirkan cahaya mata-cahaya matanya.
seronok sangat ada baby kucing.
boleh buat cubit-cubit.
^__^


tapi, comel ada masalah nak beranak malam tadi.
bontotnya sudah basah-basah.
dan ada air-air keluar juga.
tapi comel tetap jalan-jalan ikut maknya.


puas letak comel dalam kotak.
tapi dia keluar jugak.
last sekali, biar comel dekat beranda.
kunci pintu dan tutup semua lampu bagi gelap.


nasib baik emak comel sangat baik.
dia teman comel beranak sampai habis tau.
tapi, bila dah siap beranak, comel ikut mak dia keluar jalan-jalan.
=__=

14 comments:

Nurul Mazni Sawal said...

hahahaha.. sangat comel.. lepas beranak ikut mak dia jalan2.. kalau kite, mau duduk hospital sehari.. huhuhu

Si BuDaK KaChAk said...

kucing bunting tapi masih menyusu??camner tu??kucing tu kne rogol ek???hehehe

nur anis said...

nurul mazni : huhu..tu la kan..kucing ni relax je jalan-jalan..:)

nur anis said...

si budak kachak : sebab kucing tu sangat manja dengan emaknya walaupun dah besar...:)

A'ishah Kamaludin said...

Wahh kucing ni masih menyusu, first time dengar

Bestnye ada kucing, rumah ni xleh ada kucing sbb ada baby..

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel??sama nama ngn kucing yui..alahai,mana gmbr bby??

IntaNBerliaN said...

oh tidakkk.. akak geli dgn ank kucing sbb bila tgk ank kucing, terbayang ank tikus...

Nurul Iman Rosman said...

alaa, mane gambar? heee ;)

nur anis said...

a'ishah kamaludin : hihi...kucing ni pelik sikit.. takpe..ada baby kan lagi best..:)

nur anis said...

nuyui : belum sempat tangkap lagi..hihi

nur anis said...

intan berlian : hehe...memang macam anak tikus pun kak..lagi-lagi kalau warna hitam..huhu

nur anis said...

nurul iman roslan : hehe..bakal menyusul nanti..:)

meowwmania said...

alhamdulillah dah selamat...

nur anis said...

meowmania : alhamdulillah..:)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...